Skydda dig med en VPN

Letar du efter ett sätt att skydda din integritet när du använder internet? Om så är fallet kan du överväga att använda en VPN. Här hittar du VPN recensioner av olika typer av VPN tjänster läs mer om specifikt ExpressVPN här – ExpressVPN recension.

En VPN är en digital tjänst som gör det möjligt för användare att skicka och ta emot data samtidigt som de förblir anonyma och säkra på nätet. Många företag erbjuder VPN-tjänster, men alla är inte pålitliga eller tillförlitliga när det gäller att ge ett kvalitetsskydd mot hackare och snokare. Om du vill veta mer om några av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden idag kan du fortsätta läsa vår hjälpsamma guide.

Vad är en VPN?

VPN står för Virtual Private Network, vilket innebär att det är en krypterad anslutning mellan två eller flera enheter. Förutom datorer omfattar detta även mobiltelefoner och surfplattor. När du använder ett virtuellt privat nätverk , är alla dina shoppingdatasäker och kan ses av hackare.

När du surfar på internet skickar din dator en unik IP-adress som används för att identifiera den. Men när du använder en VPN döljs din digitala information av en annan som tillhör proxytjänstleverantören . Många VPN-tjänster är gratis, men de erbjuder ofta färre fördelar än betaltjänster. När du väljer en bra tjänsteleverantör , är det viktigt att leta efter en med starka säkerhetsfunktioner, inklusive avancerad krypteringsteknik.

En annan fördel med att använda virtuella privata nätverk är ökat integritetsskydd. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för identitetsstöld eller att bli hackad när du är online. En krypterad anslutning garanterar också att ingen kan övervaka de uppgifter som skickas mellan två maskiner.

Men om din dator går om du är online utan ett privat nätverk kan du vara sårbar för hackare som kan komma åt din information och ändra hur den ser ut. De kan också stjäla dina lösenord, bankuppgifter och personliga foton.

Vad du ska leta efter i en VPN-tjänst

När du köper en VPN-tjänst ska du se till att tänka på några saker innan du köper:

  • Hur mycket kostar tjänsten?
  • Erbjuder tjänsten pengarna tillbaka-garantier?
  • Vilka är några av de viktigaste funktionerna?
  • Har den servrar i olika länder? Om så är fallet, hur många? Ju fler alternativ som finns, desto bättre! Kom ihåg att om du väljer en krypterad anslutning kommer din hastighet att sänkas något på grund av all data som överförs.
  • Hur många enheter kan du ansluta samtidigt? Ju fler desto bättre!

Vilka frågor kan du ställa innan du köper en VPN-tjänst?

Vilka betalningsmetoder accepterar den?

Det spelar ingen roll hur bra ett virtuellt privat nätverk är om det inte tar emot dina pengar. Se till att leverantören accepterar alla populära kredit- och betalkort samt PayPal och andra e-plånböcker . Vissa leverantörer låter dig också betala anonymt med till exempel presentkort.

Har den här VPN-tjänsten servrar i olika länder?

Att ha tillgång till servrar på flera platser innebär att du kan hålla din information säker oavsett var du reser. Om du till exempel vill komma åt amerikanska Netflix från ett land utanför USA krävs en pålitlig amerikansk VPN-server . Att förgrena sig till andraländerna är också fördelaktiga, eftersom det är ett bra sätt att få tillgång till censurerad information. Om du till exempel vill använda Facebook i Kina behöver du bara ansluta till en kinesisk VPN-server.

Finns det en gratis provperiod?

Om så är fallet, registrera dig och använd tjänsten innan du binder dig ekonomiskt.

Vilka plattformar kan jag använda mitt abonnemang på?

Vissa erbjuder nedladdningsbara appar endast för Windows eller Mac OS X medan andra erbjuder mobilt stöd för iOS- och Android-enheter . Det är viktigt att du kan komma igång direkt efter att du har anmält dig snarare än att vänta i flera dagar på att din programvara ska laddas ner! I takt med att tekniken utvecklas uppdaterar företagen sina tjänster regelbundet. Se till att din leverantör har en stark kundtjänst på plats om du behöver hjälp med att använda programvaran . Och se till att dehar chattsupport dygnet runt om du har frågor eller problem med din prenumeration.

Är det kompatibelt med min enhet?

Generellt sett kan du använda en VPN-tjänst på de flesta stationära och mobila operativsystem . Och kom ihåg att vissa leverantörer låter dig ansluta upp till fem enheter samtidigt. Det innebär att det är möjligt att skydda nästan alla dina internetanslutna enheter med ett enda konto!

Tillåter den här leverantören P2P-fildelning?

Peer-to-peer-filöverföring är inte bara ett utmärkt sätt att dela innehåll utan hjälper också till att maskera användarens aktivitet på nätet. Många företag har strikta riktlinjer mot peer-to-peer-fildelning eftersom de förstår hur svårt det är att kontrollera peer-trafik utan att blockera den helt och hållet. Mendet är viktigt att se till att din leverantör stöder P2P-verksamhet .

Hur beskriver företaget sig självt?

Seriösa leverantörer gömmer sig inte bakom flashiga slogans. I stället anger de öppet sitt uppdrag och sin affärsmodell så att du kan fatta ett välgrundat beslut. Håll utkik efter ord som ”säker” och ”privat” – välrenommerade VPN-företag använder sig av starka krypteringstekniker för att hålla dina data säkra från angripare!