Hoppa till innehåll

Välj elcykel – lättare att cykla till bowlinghallen

Att cykla med lite tyngre packning som bowlingklot blir lättare med en elcykel. E-cyklar, framför allt batterierna har blivit allt bättre och gör det möjligt för fler att välja cykeln framför bilen. De där långa och tunga backarna blir genast överkomliga.

Gillar du att cykla i tuff terräng finns det även E-mountainbikes. Du hittar ett stort utbud hos tcmcykel.se om du vill ut på härliga äventyr i skog och mark. Den varianten passar även dig som vill semestra med cykel i fjällen eller på cykelsemester i mer utmanande terräng. Du få lite extra hjälp av batteriet som gör det lättare att orka längre turer eller att haka på mer vana cyklister.

Tre tips när du ska välja e-cykel

Det är inte svårt att inse varför elcyklar oavsett ålder och grundkondition har blivit populära. Att pendla till arbetet eller ta sig till bowlinghallen utan att behöva bli genomsvettig är bara två anledning. Tre tips inför valet av elcykel är:

1. Motorns placering

En motor placerad i mitten eller en bakmotor är bäst om du vill du cykla mycket i terräng eller använda dig av cykelvagn för transporter. El-cyklar med mittenplacerad motor är ofta lite dyrare men ger en mjukare cykling kan, det kan vara värt investeringen om du vill cykla mycket.

2. Batteriets kvalitet och kapacitet

Ett bra batteri är avgörande för hur långt du kan cykla utan att behöva ladda. Välj helst en el-cykel med batteri från någon av de mer kända tillverkarna. Tänk även på att batteriet är eftertraktat så se till att förvara el-cykeln låst och ta med batteriet för att undvika stöld.

3. Välj rätt modell

En el-mountainbike är ett bra alternativ för dig som vill kunna ge dig ut i skog och mark. Ska du däremot cykla mest på asfalt kan en klassisk modell med böjt styre vara att föredra. Det finns även modeller för dig som gillar att sitta upprätt och som mest vill glida fram lite smidigare.

Hur långt går det att cykla på en laddning?

Hur långt du kan cykla med hjälp av batteriet beror lite på din längd och vikt, terrängen avgör och det beror även på kvalitén på batteriet. Tyngre packning som bowlingklot påverkar också. Det gör att går att räkna med ett spann på fem och femton mil på en laddning. I takt med att batteriet åldras påverkas även hur långt du kan cykla utan att behöva ladda.